Симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и

...
Симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и
Коментари Харесай

Симбиозата ГЕРБ - ДПС ще обезсмисли изборите, обяви БСП

Симбиозата между ГЕРБ и Движение за права и свободи при дословното разпределение на дребните и междинните общини скоро ще обезсмисли локалните избори, разгласи в неделя в отчета си за локалните избори зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Ако тази наклонност продължава, то " след 4 години от избори няма да има смисъл ", добави той.

Добрев отчете резултатите на съвещание на Националния съвет на партията в качеството си и на ръководител на Националния избирателен щаб.  " ГЕРБ и Движение за права и свободи в композиция с стопански субекти съумяват безусловно да завладяват дребните общини с население до 10 хиляди индивида. И в случай че Българска социалистическа партия при започване на прехода беше партия, която печелеше точно селата и дребните общини, входът през днешния ден на Българска социалистическа партия в локалната власт е през огромните общини и регионални центрове, където зависимостта на хората е по-малка и те гласоподават свободно ", разгласи още Добрев. 

Според доклада за кметовете на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” са дали своят вот над 650 хиляди български жители, което било с близо 100 хиляди повече спрямо 2015 година Българска социалистическа партия завоюва изборите на 1-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които завоюва 24, измежду които и 4-те регионални града – Благоевград, Перник, Разград и Русе.

Добрев призова Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния развой в България. От левицата призовали партиите от политическото си семейство " да предизвикват обществена полемика на европейско равнище по тематиката с присъединяване на държавните институции като репресивни принадлежности и намесата им в политическия живот на страната отвън техните пълномощия ".

Именно президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разгласи обаче, представен от БНР, че има тревожна наклонност, трета година при три разнообразни избора, и при ерозията на ГЕРБ, българите да не припознават Българска социалистическа партия. Станишев видя в това лидерски проблем: " Привърженици и гласоподаватели. Само по този начин се печелят избори. Сега ние виждаме, че Българска социалистическа партия губи съществени свои характерности вследствие на политическа линия. От идейна и програмна партия, в която хората са дружно поради избран кръг хрумвания, с които са съгласни, Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия, в която демократичното начало е потиснато ", разгласи той.

 

ОПОЗИЦИЯ

Преди дни бе публикувано писмо с различен разбор на изборите, в което има и искане за оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително бюро и на Националния избирателен щаб. Писмото бе подписано от членове на опозицията в Българска социалистическа партия. От централата на партията обаче незабавно оповестиха, че членове на левицата алармирали, че нито са полагали подписа си под подобен текст, нито са дали устно единодушие името им да участва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР